Rendezvényeink

TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG. Hagyományosan a kinizsis sállal, nyakkendővel és egy apró ajándékkal köszöntjük az első osztályos gyermekeinket az új tanévben.

APRÓDAVATÓ. Minden év szeptemberében, egy ünnepélyes ceremónián avatjuk elsős gyermekeinket apródokká, vagyis kinizsis diákokká.

SZÜRETI MULATSÁG. Szeptember végén szüreti mulatságot rendezünk. Közös bográcsozás, szekerezés és sok más szórakoztató tevékenység teszi emlékezetessé ezt a családi napot.

BEMUTATOM A KEDVENC KISÁLLATOM. Az állatok világnapja (október 4.) alkalmából minden évben gyermekeink bemutatják házi kedvenceiket.

KISÁLLAT BEMUTATÓ. Bemutatónkon bagoly és ölyvröptetést is láthatunk a Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság képviselőjétől.

TEDDY MACI KÓRHÁZ. A Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete kezdeményezésére jött létre a Teddy Maci Kórház. Célja, hogy játékos módon megismertessük a gyermekekkel az egészséges életmódot, kiemelve néhány gyakori, főleg ezt a korosztályt érintő betegséget, annak megelőzési lehetőségét, illetve kezelését.

MÉLTÓSÁG NAPJA. Iskolánk csatlakozott egy nagyszerű és nemes kezdeményezéshez, a MÉLTÓSÁG NAPJA rendezvénysorozathoz. Akrobatikus rock and roll, zenés torna és a DEAC jégkorongozóinak bemutatója színesítette a napot 2019-ben.

MIKULÁS OSZTÁLYBULIK. A Kinizsiben a Mikulás a gyerekek szorgalmát és magatartását értékeli, látogatását pedig egyéni osztálybulik követik.

CSALÁD-OK KONCERTJE. A 2018-as évet Magyarország Kormánya a Családok évének nyilvánította, ennek keretein belül szervezte, illetve szervezi meg a Debreceni Kőr Dáma Egyesület a Család-OK Országos Koncertjét templomokban, gyülekezeti házakban, közösségi tereken és iskolákban. A Kinizsi is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez.

KARÁCSONY HETE. Az év utolsó hetében Karácsonyra készülünk. Sok színes program teszi gazdaggá az adventi időszakot. Kézműves foglalkozásainkon a gyerekek szüleikkel, családtagjaikkal együtt különféle karácsonyi díszek készítésében élhetik ki kreativitásukat.

KARÁCSONYI KONCERT. A Csokonai Nemzeti Színház kórusa hagyományosan karácsonyi koncertet szokott adni az adventi időszak záróeseményén.

FARSANG. Farsangi váltóverseny, jelmezes felvonulás, tini diszkó, karaoké, tombola, zsákbamacska és mazsorett bemutató teszi feledhetetlenné a Kinizsiben a farsangot.

NYÍLT NAPOK. Nyílt napjainkon az iskolánkban tanuló elsős gyermekek szülei, családtagjai nyerhetnek bepillantást az iskolai órákra. Testnevelés, magyar, matematika, informatika és angol órák látogatására van lehetőség.

MÁRCIUS 15. Az 1848-1849. évi forradalomra és szabadságharcra emlékezünk.

TeSZedd! A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Iskolánk minden évben csatlakozik a kezdeményezéshez.

DÖK NAP & KINIZSI KUPA. Sok érdekes program színesíti a diákönkormányzat napját. Hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg 2019. április 1-jén a Kinizsi-kupa foci tornát is, a Csapókerti, a Hatvani, a Hunyadi és a Kinizsi általános iskolák részvételével.

MÉLTÓSÁG FUTÓFESZTIVÁL. A kinizsisekkel együtt kb. 9000 gyermek és felnőtt vágott neki a debreceni Méltóság Futófesztiválnak a Nagyerdőn 2019. április 25-én délután. A Debreceni Hospice Ház Alapítvány hagyományos megmozdulásán az indulók nárciszsárga felsőben teljesítették a stadion körüli kört.

HATÁRTALANUL! Iskolánk hetedikes tanulói minden évben részt vesznek a Határtalanul! nyertes pályázat erdélyi 4 napos kirándulásán. Az 1. nap: Nagyvárad, Királyhágó, Farkaslaka és Csíkszereda. A 2. nap: Madéfalva, Gyilkos-tó, Békás-szoros és Csíkszereda. A 3. nap: Csíkszépvíz, Gyimesbükk (ezeréves határ), Csíksomlyó. 4. nap: Korond és Torda.

ANYÁK NAPJA.

VIRÁGÜLTETÉS. Minden év tavaszán közös virágültetéssel teszik szebbé iskolánk környezetét a gyermekeink, a szüleik és a pedagógusaink.

PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP. 2019-ben alsó tagozatos diákjaink a következő programokon vehettek részt: karate bemutató, a tűzoltóság bemutatója, haj- és sminkbemutató, kézműves foglalkozás, osztályok és évfolyamok közötti focimeccsek, osztályonkénti fagyizás, aszfaltrajzverseny. Ezen a napon kihirdetjük és díjazzuk a legjobb eredményeket elért tanulóinkat is.

KINIZSI NAP. 2019-ben 27. alkalommal szerveztük meg a tavaszi városi szintű Kinizsi napot alsó tagozatos tanulók számára. A versenyző gyermekek: vers- és prózamondás, népdaléneklés, matematika, informatika és rajz területeken mérhették össze tudásukat.

BALLAGÁS. Végzős diákjainkat búcsúztatjuk.

“KINCSEIM” TEHETSÉGGONDOZÓ TÁBOR. 10 éves „a debreceni példa” néven ismertté vált komplex tehetségfejlesztő program, amelynek megvalósítása Debrecen valamennyi állami fenntartású köznevelési intézményére kiterjed. A tehetséggondozó program célja a tehetségígéretek, kiemelten az alulteljesítő tehetségígéretek felismerése, azonosítása és komplex, teljes személyiséget érintő fejlesztése. A “Kincseim” 7. Tehetséggondozó Tábor első napi házigazdája 2019-ben a Kinizsi volt.