Tájékoztató a tanévnyitó ünnepségről

Tájékoztató a tanévnyitó ünnepségről

A Debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2020/2021-es tanév problémamentesen kerüljön megszervezésre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Debreceni Tankerületi Központ által kiadott, a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendet követve tájékoztatjuk Önöket a tanévkezdésről és a tanévnyitó ünnepségünkről.

 • Intézményünkben alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végeztünk, mely során figyelembe vettük a Nemzeti Népegészségügyi Központ (a továbbiakban: NNK) ajánlását.
 • A fertőtlenítő nagytakarítás és a rendszeres fertőtlenítő takarítás elvégzéséhez szükséges tisztító- és fertőtlenítő szereket a Debreceni Tankerületi Központ biztosítja.
 • Intézményünket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK érvényes eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
 • A szülők iskolánk épületébe nem léphetnek be. A felső évfolyamos gyermekek a kaputól egyedül érkezzenek, az alsósok és az autizmussal élő tanulók szülei csak maszkkal léphetnek be iskolánk kapuján és csak az bejárati ajtóig kísérhetik be gyermeküket.
 • Lehetőség szerint az alsósok és az autizmussal élő tanulók a Kuruc utca felőli bejáratot, míg a felsősök a Kinizsi utcai ajtót használhatják. Ezt az útvonalat kell használni a gyerekeknek a szünetek alatt is.
 • A tanítási idő végén, 16 óra után a gyermekek osztályonként lépnek ki az iskolából. A következő osztályt akkor engedik pedagógusaink, ha az előző osztály elhagyta az udvart.
 • Intézménybe lépéskor kötelező a kitett kézfertőtlenítő használata.
 • A tanévnyitó ünnepséget eltolt idősávban tartjuk meg tagozati szinte az udvaron.
 • 7:45-kor a gyerekek az udvaron gyülekeznek, alsósok a kisudvaron, felsősök a nagyudvaron, majd az osztályfőnökök vezetésével minél hamarabb az osztálytermükbe mennek.
 • 8:00-ra a táska lerakása után az alsósok a nagyudvaron a könyvtár előtti területen az osztályfőnök vezetésével osztályok szerint felsorakoznak. 8 órától az alsósoknak lesz a tanévnyitó ünnepség.
 • Felsősök az osztálytermükben maradnak, első órában osztályfőnöki órát tartanak. 9 óra előtt 5 perccel lemennek a nagyudvarra, ahol 9-től tanévnyitó ünnepségen vesznek részt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Debreceni Tankerületi Központ által kiadott, a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendet követve tájékoztatjuk továbbá Önöket az iskolakezdésre vonatkozó részletes járványügyi protokoll készült az intézményünkben. Ezt 2020.08.31-én fogjuk közzé tenni iskolánk honlapján valamint Facebook oldalán.

 

    Piros Zoltán
intézményvezető

Szólj hozzá!